• Naši Experti
            • Naši Experti

            • Súťaž EXPERT geniality show sa teší čoraz väčšej obľube. Tento školský rok si ju vyskúšalo 40 žiakov z 5. - 9. ročníka. Súťažili v dvoch súťažných témach, na riešenie ktorých mali časový limit 60 minút. Siedmi z nich získali najcennejší diplom - titul TOP EXPERT (za umiestnenie v prvej štvrtine žiakov v danom ročníku): Simonka Lehotská z 5.A, Michal Hugáň z 5.B, Katka Andreánska z 5.C, Lukáš Hnilica zo 6.A, Damián Papán zo 6.C, Martin Šubjak zo 7.A, Terezka Fridmanová z 8.B a Matúš Kaliský z 8.B
              Titul Expert na jednotlivé témy získali:
              - Simonka Lehotská z 5.A za tému Ako funguje svet
              - Michal Hugáň z 5.B za témy Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry
              - Katka Andreánska z 5.C za tému Ako funguje svet
              - Jakub Fridman zo 6.A za tému Ako funguje svet
              - Lukáš Hnilica zo 6.A za tému Ako funguje svet
              - Šimon Červeňák zo 7.A za tému Tajomstvá prírody
              - Martin Šubjak zo 7.A za témy Od Dunaja k Tatrám a Svetobežník
              - Sandra Bačkorová zo 7.B za tému Tajomstvá prírody
              - Terezka Fridmanová z 8.B za tému Od Dunaja k Tatrám
              - Danielka Ilavská z 8.B za tému  Od Dunaja k Tatrám 
              - Matúš Kaliský z 8.B za témy Tajomstvá prírody a Svetobežník
              - Tomáš Gabčo z 9.A za tému Góly, body, sekundy 
              - Ondrej Lakota z 9.B za tému Svetobežník
              Srdečne gratulujeme k pekným výsledkom a ostatným prajeme budúci rok viac šťastia. 
          • S olympiádami akoby sa v poslednej dobe vrece roztrhlo
            • S olympiádami akoby sa v poslednej dobe vrece roztrhlo

            • Presne 8.2. 2023 sme sa za účelom konania okresného kola dejepisnej olympiády vybrali so siedmimi žiakmi našej školy do Liptovského Mikuláša. Účasť bola hojná, konkurencia silná, ale nás to neodradilo. Všetci zúčastnení bojovali statočne, no najlepšie sa darilo Karolínke Petríkovej zo 6.A a Jankovi Dzuriakovi z 9.B, ktorí získali titul „úspešný riešiteľ“ (získali viac ako 60 bodov zo 100).
              Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa chuti do ďalšieho vzdelávania.
          • Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy...
            • Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy...

            • V dňoch 14. a 15. februára 2023 piataci navštívili vzdelávací program Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy... v Národopisnom múzeu v Liptovskom Hrádku, kde sa hravou formou viac dozvedeli o hromničných a fašiangových zvykoch. Spoznávali slovanské názvy kalendárnych mesiacov, vyriešili fašiangovú tajničku, pospájali hromničné pranostiky a na záver si vyrobili fašiangové škrabošky.

          • ŠKOLSKÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY
            • ŠKOLSKÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY

            • Dňa 9. februára 2023 sa uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády. V tomto roku sa do súťaže zapojilo osem deviatakov. Školskému kolu predchádzalo domáce kolo, počas ktorého si žiaci zopakovali vedomosti získané na hodinách chémie a tiež si osvojovali mnohé stredoškolské znalosti. Najlepšie si s úlohami poradili Samuel Lehotský (9.B), Magdaléna Slosiarová (9.A) a Lucia Urbanová (9.A). Úspešnými riešiteľmi boli aj Ján Dzuriak (9.B), Emília Gulová (9.A) a Matúš Pallo (9.B).
              Všetkým srdečne blahoželáme a tešíme sa na úspechy v okresnom kole, ktoré sa uskutoční koncom marca.
          • Všetkovedko
            • Všetkovedko

            • Už v novembri sa niektorí žiaci prvého stupňa zapojili do vedomostnej súťaže Všedkovedko. Výsledky prišli a my sa tešíme z úspechov našich žiakov.
              Medzi najúspešnejších vo svojich kategóriách patria:

              • Lejka Antalová z 2.A, ktorá sa umiestnila na fantastickom prvom mieste a svojimi vedomosťami prekonala vo svojej kategórii 7 718 žiakov z celého Slovenska.
              • Janko Janovčík z 3.C, Nazar Lokatyr z 3.B a Lenka Ilavská z 3.B
              • Linda Droppová zo 4.C, Ondrejko Navrátil zo 4.A a Adelka Ochodnická zo 4.C

              Všetkým zúčastneným žiakom gratulujeme!

          • Beseda o finančnej gramotnosti
            • Beseda o finančnej gramotnosti

            • So siedmakmi preberáme tému Percentá. Z tohto dôvodu sme si 30. januára pozvali do školy p. riaditeľku pobočky Primabanky v L. Hrádku - Moniku Beňovú. Spolu so svojou kolegyňou prišla porozprávať našim siedmakom rôzne informácie z oblasti finančnej gramotnosti. Po prednáške žiaci dostali priestor na vlastné otázky, ktoré im ochotne zodpovedala. Na záver ich čakal malý testík, či si z prednášky niečo zapamätali, spolu so sladkou odmenou. Ďakujeme im za ochotu rozšíriť vedomosti našich žiakov v tejto dôležitej oblasti. 
          • Lyžiarsky výcvik - 1. stupeň
            • Lyžiarsky výcvik - 1. stupeň

            • V dňoch od 23. do 27. 1. 2022 sa žiaci 2.A a 2.B triedy zúčastnili lyžiarskeho výcviku. Snehové podmienky nám v prekrásnom lyžiarskom stredisku Ski Opalisko Závažná Poruba priali a my sme si to tak všetci mohli poriadne užiť. Najskôr prebehlo rozdelenie žiakov do skupín podľa schopností a zručností v lyžovaní. Mnohí z nich stáli na lyžiach prvýkrát vo svojom živote. Žiaci sa tak vďaka profesionálnemu prístupu zdokonalili v technike lyžovania a tak posunuli svoje hranice. Každú skupinu viedol a zdokonaľoval inštruktor lyžovania, ktorý sa celý týždeň venoval každému jednotlivcovi. Rýchlosť, vietor vo vlasoch, čerstvý vzduch, slniečko a dobrá nálada nás sprevádzali počas celého výcviku. Jedno celé družstvo bolo zložené z úplných nelyžiarov, ktorých chceme rovnako veľmi pochváliť. Svojou bojovnosťou, sebazaprením a odhodlaním to zvládli na výbornú. Všetci sa za týždeň zmenili na lyžiarov, ktorí zvládajú základy lyžovania, bezpečné brzdenie na svahu či jazdu vlekom. Najviac nás teší, že celý výcvik splnil naše profesionálne očakávania a prebehol bez zranení. Najväčšou odmenou sú pre nás naši šťastní športujúci žiaci. Športu zdar!

          • Varíme a pečieme po anglicky
            • Varíme a pečieme po anglicky

            • So žiakmi 7. ročníka sme preberali na hodinách anglického jazyka  tému JEDLO a všetko s ním spojené.  Na spestrenie a používanie jazyka v reálnych situáciách si žiaci pripravili projekty s receptami a reálnou ochutnávkou napečených dobrôt. V kuchynke sa predviedli ako kuchári a pekári, s anglickým komentárom sme si spoločne upiekli typický americký koláč APPLE CRUMBLE. S vôňou škorice a jabĺk a s ďalšou motiváciou do učenia angličtiny sa tešíme na nové témy a vzdelávanie sa v cudzích jazykoch.
              Pozorová
          • Biologická olympiáda kat. C – školské kolo
            • Biologická olympiáda kat. C – školské kolo

            • V januári sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády kategórie C on-line formou. Olympiády sa zúčastnilo 19  žiakov 8. a 9. ročníka. Najlepšie si s úlohami poradili Ela Šupalová z 8 A a Iurai Sala Rúčka z 9.A, ktorí postúpili do okresného kola.

              Úspešnými riešiteľmi  boli aj Matúš Kaliský z 8.B, Matúš Pallo, Nella Stredánska (obaja 9.B), Nela Jurčová, Daniela Ilavská (obe 8.B), Ján Dzuriak (9.B), Terézia Fridmanová (8.B), Tomáš Gabčo (9.A), Natália Lániová (8.A), Lucia Urbanová, Adela Palenčíková (obe 9.A), Anna Javornická (8.A), Lucia trepáčová, Mária Rúčková (obe 9.A), Viktória Lenková (8.C) a Emiri Masuda (9.A).
              Všetkým našim žiakom srdečne blahoželáme.

          • Matematická olympiáda - okresné kolo
            • Matematická olympiáda - okresné kolo

            • 25.1.2023 sa v L. Mikuláši konalo okresné kolo už 72. ročníka súťaže Matematická olympiáda v kategórii Z5 a Z9 - teda 5. a 9. ročník ZŠ. Z našej školy sa ho zúčastnili 2 deviatačky a 4 piataci. Najlepšie si s úlohami poradila Laura Gabauerová z 5.B triedy, ktorá skončila na peknom 4. mieste. Úspešnými riešiteľmi sa stali aj Michal Hugáň z 5.B a Veronika Hrabalová z 5.A triedy. Srdečne gratulujeme. 

          • FIRST LEGO League
            • FIRST LEGO League

            • 25. 1. 2023 sa štvorica našich žiakov - Šimon Červeňák, Iurai Sala Rúčka, Ján Dzuriak a Samuel Lehotský v tíme Matejkári zúčastnila regionálneho turnaja FLL v Poprade. Počas tejto sezóny s názvom SUPERPOWERED sa mali zamerať na budúcnosť udržateľnej energie.

              Turnaj spočíva zo štyroch samostatných súčastí:
              - Robot Game - už pred turnajom žiaci zostavia z LEGA robota, s ktorým plnia na súťažnej ploche rôzne misie k danej téme. Musia ho naprogramovať tak, aby na súťaži vedel prejsť čo najviac misií v časovom intervale 2,5 minúty. 
              - Návrh robota - porota hodnotí konštrukciu robota a tiež programátorske zručnosti súťažiacich
              - Inovačný projekt - súťažiaci si musia pripraviť svoj projekt, v ktorom sa zamerajú na riešenie nejakého problému súvisiaceho s témou turnaja
              - Základné hodnoty - celá súťaž sa nesie v znamení tímovej spolupráce a všetky tímy ich musia dodržiavať 

              V každej kategórii je víťazom ten tím, ktorý v nej získal najviac bodov určených odbornou porotou. Celkové hodnotenie sa skladá zo štyroch rovnocenných častí. 

              Našim chlapcom sa na turnaji darilo a v každej kategórii obsadili druhé miesto, čo ich v celkovom súčte dostalo na tú najvyšiiu pozíciu. Tešíme sa z toho, že z 1. miesta postupujú na národné finále, ktoré sa uskutoční 11.3.2023 v Bratislave. Držíme im palce, aby sa im aj tam darilo čo najlepšie. 

              Mgr. Martina Hrabalová

            • Olympiáda v anglickom jazyku – okresné kolo

            • Týždeň jazykových olympiád uzavreli naši žiaci na okresnom kole olympiády v anglickom jazyku. V kategórii 1A sa na 5. mieste umiestnila Viktória Kekešová zo 7.A triedy a v kategórii starších žiakov 1B sa tiež úspešnou riešiteľkou na 8. mieste stala Nella Stredánska z 9.B triedy. V silnej konkurencii žiakov z celého okresu, v náročných gramatických testoch a v šikovnom jazykovom prejave sa naše dievčatá predviedli veľmi úspešne a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu v jazykových súťažiach.
              Vyučujúce ANJ
          • Olympiáda v nemeckom jazyku – okresné kolo
            • Olympiáda v nemeckom jazyku – okresné kolo

            • V stredu 18. 01. 2023 sa v Centre voľného času Liptovský Mikuláš stretli jazykovo nadaní žiaci základných a stredných škôl, aby si vyskúšali svoje teoretické vedomosti a praktické zručnosti v nemeckom jazyku. Našu školu reprezentovali dve žiačky 9. ročníka – Lucka Urbanová, ktorá získala medailové 3. miesto v kategórii 1B a Nellka Stredánska, ktorá skončila na 4. mieste v rovnakej kategórii. Dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme veľa zdaru v ďalšom jazykovom vzdelávaní.
              Mgr. L. Vyparinová
          • Matematická olympiáda - domáce kolo
            • Matematická olympiáda - domáce kolo

            • V domácom kole Matematickej olympiády riešili úlohy siedmi žiaci:
              5. ročník:
              1. miesto: Rebeka Ďulíková - 5.C
              2. miesto: Veronika Hrabalová - 5.A
              3. miesto: Michal Hugáň - 5.B
              4. miesto: Laura Gabauerová - 5.B
              5. miesto: Ronald Oliver Hanus - 5.B
              9. ročník:
              1. miesto: Lucia Urbanová - 9.A
              2. miesto: Magdaléna Slosiarová - 9.A
              Všetci sa stali úspešnými riešiteľmi a postúpili do okresného kola, ktoré bude 25.1.2023 v L. Mikuláši. Držíme im palce a prajeme veľa úspechov. 

          • Pytagoriáda - školské kolo
            • Pytagoriáda - školské kolo

            • 7. a 8. 12. si naši žiaci zmerali sily v jedinej matematickej súťaži, v ktorej ide aj o rýchlosť. Spolu 156 žiakov súťažilo v šiestich rôznych kategóriách. Viacerí z nich sa stali úspešnými riešiteľmi a čakáme na potvrdenie ich účasti v okresnom kole. Sú to:
              8. ročníkEla Šupalová, Ján Matula, Jakub Gabčík a Natálka Lániová z 8.A, Matúš Kaliský z 8.B, Katka Pristovšeková, Oliver Jurčo a Miška Lenková z  8.C
              7. ročník – Timejka Sajtáková a Radka Košíková zo 7.A
              6. ročník – Dávid Kovalčík a Jakub Fridman zo 6.A, Lukáš Gabčík, Oliver Šeďo, Emka Murínová a Zuzka Matulová zo 6.B, Damián Papán, Marián Banáš, Marek Kupčo a Melani Marušiaková zo 6.C
              5. ročník – Veronika Hrabalová z 5.A, Laura Gabauerová, Michal Hugáň a Ronald Oliver Hanus z 5.B a Šarlota Cholvadtová z 5.C
              4. ročník – A. Hanula, K. Fridmanová, E. Stachová, A. Hodorová, O. Navrátil, A. Jurčo zo 4.A, V. Mezovský, T. Gajdoš, B. Lehotská, R. Králik, A. Majeríková, A. T. Hanusová, T. Šablatúra zo 4.B a P. Čáni, L. Droppová, N. Šoporová zo 4.C

              3. ročník – K. Čániová, S. Marušiak, M. Štepita, A. Vandriaková, S. Rendoš z 3.A, N. Vechterová, T. Gazík, A. Oravec, E. Lániová, M. Meczynski, S. Kráľ, J. Fritche, J. Straka, M. Žiak, L. Ilavská, V. Štrkolcová z 3.B a B. Stánok, N. Heroltová, P. Podhorský, B. Lenková. J. Janovčík a S. Požgai z 3.C

              Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme a postupujúcim držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční koncom marca. 

          • Dejepisná olympiáda
            • Dejepisná olympiáda

            • V piatok 9.12. si žiaci 6.-9. ročníka zmerali sily vo vedomostiach z dejepisu.  O olympiádu prejavilo záujem 50 žiakov, ktorí súťažili v 4 kategóriách. Pre nepriaznivú situáciu museli súťažiť cez internet.

              Prví dvaja žiaci z každej kategórie nás budú zastupovať na okresnom kole dejepisnej olympiády.

              Prehľad žiakov, ktorým sa darilo najviac:

              Kategória F (6. ročník)                                                                                                              

              1. miesto – Karolína Petríková 6.A
              2. miesto – Terézia Langerová 6.A
              3. miesto – Branislav Hucan 6.A  
              4. miesto – Kristína Juríková 6.B
              5. miesto – Silvia Vrbičanová 6.A

              Kategória E (7. ročnk)

              1. miesto – Alexandra Iľanovská 7.A
              2. miesto – Radka Košíková 7.A
              3. miesto – Laura Ratkošová 7.A
              4. miesto – Martin Šubjak 7.A
              5. miesto – Silvia Ambrózová, Magdaléna Drenková 7.A

              Kategória D (8. ročník)

              1. miesto – Daniela Ilavská 8. B
              2. miesto – Viktória Lenková 8.C
              3. miesto – Terézia Fridmanová 8.B
              4. miesto – Nela Jurčová 8.C
              5. miesto – Liliana Maťašovská, 8. C

              Kategória C (9. ročník) 

              1. miesto – Ondrej Lakota 9.B                
              2. miesto – Ján Dzuriak 9.B
              3. miesto – Dávid Čatloš 9.A
              4. miesto – Emiri Masuda 9.A     
              5. miesto – Lucia Urbanová 9.A
            • Platba za ŠKD od 1.1.2023

            • Milí rodičia, vzhľadom k navýšeniu poplatkov podľa č.3/2022 Mesta Liptovský Hrádok schváleného na Mestskom zastupiteľstve 15. 12. 2022 sa mení výška poplatku za ŠKD 15 € na mesiac. To znamená, že suma za tri mesiace (január, február a marec), ktorú je potrebné zaplatiť do 28. februára 2023 je 45 €. Variabilný symbol za ŠKD zostáva rovnaký.

              Ďakujeme za pochopenie

              Vedúca ŠKD

          • Vianočný obchodík
            • Vianočný obchodík

            • Milí rodičia a žiaci,
              chceme sa Vám aj touto cestou poďakovať za Vašu pomoc pri zbierke pre psí útulok v Liptovskom Hrádku. Vaše
              deti boli úžasné. Keď som žiakov oslovila, že budeme vyrábať veci na predaj pre psíkov, ani v jednej triede som
              sa nestretla s reakciou: že ja robiť nebudem. Naša škola chce svojich žiakov aj vychovávať, nielen vzdelávať. Aj
              teraz sa nám potvrdilo, že sa nám to darí a deti majú srdcia otvorené.
              Vo vianočnom obchode sa nám podarilo vyzbierať neuveriteľných 434,03 eur. Okrem toho sme do útulku poslali
              uteráky,, plachty hračky, drogériu a pamlsky.
              Všetkým Vám ešte raz srdečne ďakujeme a prajeme Vám šťastné a požehnané vianočné sviatky. Matejkáči

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • Školský telefón: 044/5222568 Mobilný telefón: 0911/595048 Telefón na školskú jedáleň: 044/5222061 Mobil na školskú jedáleň: 0911/669006 Riaditeľka školy: 0910/901948
      • Ul. J. D. Matejovie 539 033 01 Liptovský Hrádok E-mail: skola@zsmatejkalh.eu.sk IBAN: SK06 5600 0000 0016 5094 9001 IČO: 37910485 DIČ: 2021873491 033 01 Liptovský Hrádok Slovakia
      • IČO: 37910485
      • DIČ: 2021873491
      • IBAN: SK06 5600 0000 0016 5094 9001
      • RŠ: riaditelka@zsmatejkalh.eu.sk ZRŠ 1. stupeň: zastupkyna1@zsmatejkalh.eu.sk ZRŠ 2. stupeň: zastupkyna2@zsmatejkalh.eu.sk
      • Mgr. Martina Hrabalová
    • Prihlásenie