• Preventívne aktivity na 2. stupni
            • Preventívne aktivity na 2. stupni

            • Často si ani neuvedomujeme s akými nástrahami a nepríjemnými náhodami sa môžeme stretnúť na internete, na sociálnych sieťach, pri komunikácii s priateľmi, pri e-nakupovaní a všetkých podobných aktivitách.

              Práve o nebezpečenstvách internetu, nenávistných prejavoch a hrozbách nám porozprávali koordinátorky z odboru prevencie kriminality MV SR zo Žiliny. Besedu absolvovali žiaci celého 6. a 7. ročníka. Milé tety zo Žiliny našich žiakov veľmi pochválili za pohotové odpovede, vzájomnú komunikáciu a príjemnú atmosféru. Žiaci 9. ročníka si vypočuli zaujímavé  informácie na tému obchodovania s ľuďmi. Čoskoro ich čaká reálny život a možnosť zarobiť si na rôznych brigádach, preto tieto poznatky sú pre nich viac ako užitočné.

              Ďakujeme  za spoluprácu a tešíme sa na budúce stretnutie.

              Pozorová

          • LVK – lyžiarsky výcvikový kurz alebo lyže, voda, kamaráti
            • LVK – lyžiarsky výcvikový kurz alebo lyže, voda, kamaráti

            • Od pondelka 13.2. strávilo 35 žiakov siedmeho ročníka päť nezabudnuteľných dní na Orave, kde sa naučili lyžovať alebo zdokonalili svoju lyžiarsku techniku.

              Všetci sme sa na lyžiarsky kurz veľmi tešili. Vyše hodinovú cestu autobusom sme si krátili spevom a veselou vravou. Na chate Oravice nás privítal ochotný a milý personál a pri chate zvedavá srna Zuza. Na svahu sme strávili denne 3 hodiny doobeda a 2 hodiny poobede. A po večeri sme relaxovali v termálnych bazénoch. Počas oddychu na izbách sme sa hrali spoločenské hry a debatovali s kamarátmi.

              Streda bol oddychový deň – strávili sme ho prechádzkou do Tichej doliny a na rozhľadňu. Postavili sme si snehového lyžiara a vydupali sme do snehu obrovské srdce. Poobede sme sa vybláznili v bazénoch aquaparku.

              V piatok sa nám už počasie pokazilo, na svahu sme aj zmokli. Vedeli sme, že sušiť sa budeme už doma. Po výbornom obede sme naložili lyže a batožinu do autobusu a odchádzali sme domov – tentoraz bez spevu. Aj obloha plakala, že sa nám to všetko už končí.

          • Naši Experti
            • Naši Experti

            • Súťaž EXPERT geniality show sa teší čoraz väčšej obľube. Tento školský rok si ju vyskúšalo 40 žiakov z 5. - 9. ročníka. Súťažili v dvoch súťažných témach, na riešenie ktorých mali časový limit 60 minút. Siedmi z nich získali najcennejší diplom - titul TOP EXPERT (za umiestnenie v prvej štvrtine žiakov v danom ročníku): Simonka Lehotská z 5.A, Michal Hugáň z 5.B, Katka Andreánska z 5.C, Lukáš Hnilica zo 6.A, Damián Papán zo 6.C, Martin Šubjak zo 7.A, Terezka Fridmanová z 8.B a Matúš Kaliský z 8.B
              Titul Expert na jednotlivé témy získali:
              - Simonka Lehotská z 5.A za tému Ako funguje svet
              - Michal Hugáň z 5.B za témy Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry
              - Katka Andreánska z 5.C za tému Ako funguje svet
              - Jakub Fridman zo 6.A za tému Ako funguje svet
              - Lukáš Hnilica zo 6.A za tému Ako funguje svet
              - Šimon Červeňák zo 7.A za tému Tajomstvá prírody
              - Martin Šubjak zo 7.A za témy Od Dunaja k Tatrám a Svetobežník
              - Sandra Bačkorová zo 7.B za tému Tajomstvá prírody
              - Terezka Fridmanová z 8.B za tému Od Dunaja k Tatrám
              - Danielka Ilavská z 8.B za tému  Od Dunaja k Tatrám 
              - Matúš Kaliský z 8.B za témy Tajomstvá prírody a Svetobežník
              - Tomáš Gabčo z 9.A za tému Góly, body, sekundy 
              - Ondrej Lakota z 9.B za tému Svetobežník
              Srdečne gratulujeme k pekným výsledkom a ostatným prajeme budúci rok viac šťastia. 
          • S olympiádami akoby sa v poslednej dobe vrece roztrhlo
            • S olympiádami akoby sa v poslednej dobe vrece roztrhlo

            • Presne 8.2. 2023 sme sa za účelom konania okresného kola dejepisnej olympiády vybrali so siedmimi žiakmi našej školy do Liptovského Mikuláša. Účasť bola hojná, konkurencia silná, ale nás to neodradilo. Všetci zúčastnení bojovali statočne, no najlepšie sa darilo Karolínke Petríkovej zo 6.A a Jankovi Dzuriakovi z 9.B, ktorí získali titul „úspešný riešiteľ“ (získali viac ako 60 bodov zo 100).
              Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa chuti do ďalšieho vzdelávania.
          • Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy...
            • Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy...

            • V dňoch 14. a 15. februára 2023 piataci navštívili vzdelávací program Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy... v Národopisnom múzeu v Liptovskom Hrádku, kde sa hravou formou viac dozvedeli o hromničných a fašiangových zvykoch. Spoznávali slovanské názvy kalendárnych mesiacov, vyriešili fašiangovú tajničku, pospájali hromničné pranostiky a na záver si vyrobili fašiangové škrabošky.

          • ŠKOLSKÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY
            • ŠKOLSKÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY

            • Dňa 9. februára 2023 sa uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády. V tomto roku sa do súťaže zapojilo osem deviatakov. Školskému kolu predchádzalo domáce kolo, počas ktorého si žiaci zopakovali vedomosti získané na hodinách chémie a tiež si osvojovali mnohé stredoškolské znalosti. Najlepšie si s úlohami poradili Samuel Lehotský (9.B), Magdaléna Slosiarová (9.A) a Lucia Urbanová (9.A). Úspešnými riešiteľmi boli aj Ján Dzuriak (9.B), Emília Gulová (9.A) a Matúš Pallo (9.B).
              Všetkým srdečne blahoželáme a tešíme sa na úspechy v okresnom kole, ktoré sa uskutoční koncom marca.
          • Všetkovedko
            • Všetkovedko

            • Už v novembri sa niektorí žiaci prvého stupňa zapojili do vedomostnej súťaže Všedkovedko. Výsledky prišli a my sa tešíme z úspechov našich žiakov.
              Medzi najúspešnejších vo svojich kategóriách patria:

              • Lejka Antalová z 2.A, ktorá sa umiestnila na fantastickom prvom mieste a svojimi vedomosťami prekonala vo svojej kategórii 7 718 žiakov z celého Slovenska.
              • Janko Janovčík z 3.C, Nazar Lokatyr z 3.B a Lenka Ilavská z 3.B
              • Linda Droppová zo 4.C, Ondrejko Navrátil zo 4.A a Adelka Ochodnická zo 4.C

              Všetkým zúčastneným žiakom gratulujeme!

          • Beseda o finančnej gramotnosti
            • Beseda o finančnej gramotnosti

            • So siedmakmi preberáme tému Percentá. Z tohto dôvodu sme si 30. januára pozvali do školy p. riaditeľku pobočky Primabanky v L. Hrádku - Moniku Beňovú. Spolu so svojou kolegyňou prišla porozprávať našim siedmakom rôzne informácie z oblasti finančnej gramotnosti. Po prednáške žiaci dostali priestor na vlastné otázky, ktoré im ochotne zodpovedala. Na záver ich čakal malý testík, či si z prednášky niečo zapamätali, spolu so sladkou odmenou. Ďakujeme im za ochotu rozšíriť vedomosti našich žiakov v tejto dôležitej oblasti. 
          • Lyžiarsky výcvik - 1. stupeň
            • Lyžiarsky výcvik - 1. stupeň

            • V dňoch od 23. do 27. 1. 2022 sa žiaci 2.A a 2.B triedy zúčastnili lyžiarskeho výcviku. Snehové podmienky nám v prekrásnom lyžiarskom stredisku Ski Opalisko Závažná Poruba priali a my sme si to tak všetci mohli poriadne užiť. Najskôr prebehlo rozdelenie žiakov do skupín podľa schopností a zručností v lyžovaní. Mnohí z nich stáli na lyžiach prvýkrát vo svojom živote. Žiaci sa tak vďaka profesionálnemu prístupu zdokonalili v technike lyžovania a tak posunuli svoje hranice. Každú skupinu viedol a zdokonaľoval inštruktor lyžovania, ktorý sa celý týždeň venoval každému jednotlivcovi. Rýchlosť, vietor vo vlasoch, čerstvý vzduch, slniečko a dobrá nálada nás sprevádzali počas celého výcviku. Jedno celé družstvo bolo zložené z úplných nelyžiarov, ktorých chceme rovnako veľmi pochváliť. Svojou bojovnosťou, sebazaprením a odhodlaním to zvládli na výbornú. Všetci sa za týždeň zmenili na lyžiarov, ktorí zvládajú základy lyžovania, bezpečné brzdenie na svahu či jazdu vlekom. Najviac nás teší, že celý výcvik splnil naše profesionálne očakávania a prebehol bez zranení. Najväčšou odmenou sú pre nás naši šťastní športujúci žiaci. Športu zdar!

          • Varíme a pečieme po anglicky
            • Varíme a pečieme po anglicky

            • So žiakmi 7. ročníka sme preberali na hodinách anglického jazyka  tému JEDLO a všetko s ním spojené.  Na spestrenie a používanie jazyka v reálnych situáciách si žiaci pripravili projekty s receptami a reálnou ochutnávkou napečených dobrôt. V kuchynke sa predviedli ako kuchári a pekári, s anglickým komentárom sme si spoločne upiekli typický americký koláč APPLE CRUMBLE. S vôňou škorice a jabĺk a s ďalšou motiváciou do učenia angličtiny sa tešíme na nové témy a vzdelávanie sa v cudzích jazykoch.
              Pozorová
          • Biologická olympiáda kat. C – školské kolo
            • Biologická olympiáda kat. C – školské kolo

            • V januári sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády kategórie C on-line formou. Olympiády sa zúčastnilo 19  žiakov 8. a 9. ročníka. Najlepšie si s úlohami poradili Ela Šupalová z 8 A a Iurai Sala Rúčka z 9.A, ktorí postúpili do okresného kola.

              Úspešnými riešiteľmi  boli aj Matúš Kaliský z 8.B, Matúš Pallo, Nella Stredánska (obaja 9.B), Nela Jurčová, Daniela Ilavská (obe 8.B), Ján Dzuriak (9.B), Terézia Fridmanová (8.B), Tomáš Gabčo (9.A), Natália Lániová (8.A), Lucia Urbanová, Adela Palenčíková (obe 9.A), Anna Javornická (8.A), Lucia trepáčová, Mária Rúčková (obe 9.A), Viktória Lenková (8.C) a Emiri Masuda (9.A).
              Všetkým našim žiakom srdečne blahoželáme.

          • Matematická olympiáda - okresné kolo
            • Matematická olympiáda - okresné kolo

            • 25.1.2023 sa v L. Mikuláši konalo okresné kolo už 72. ročníka súťaže Matematická olympiáda v kategórii Z5 a Z9 - teda 5. a 9. ročník ZŠ. Z našej školy sa ho zúčastnili 2 deviatačky a 4 piataci. Najlepšie si s úlohami poradila Laura Gabauerová z 5.B triedy, ktorá skončila na peknom 4. mieste. Úspešnými riešiteľmi sa stali aj Michal Hugáň z 5.B a Veronika Hrabalová z 5.A triedy. Srdečne gratulujeme. 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • Školský telefón: 044/5222568 Mobilný telefón: 0911/595048 Telefón na školskú jedáleň: 044/5222061 Mobil na školskú jedáleň: 0911/669006 Riaditeľka školy: 0910/901948
        • Ul. J. D. Matejovie 539 033 01 Liptovský Hrádok E-mail: skola@zsmatejkalh.eu.sk IBAN: SK06 5600 0000 0016 5094 9001 IČO: 37910485 DIČ: 2021873491 033 01 Liptovský Hrádok Slovakia
        • IČO: 37910485
        • DIČ: 2021873491
        • IBAN: SK06 5600 0000 0016 5094 9001
        • RŠ: riaditelka@zsmatejkalh.eu.sk ZRŠ 1. stupeň: zastupkyna1@zsmatejkalh.eu.sk ZRŠ 2. stupeň: zastupkyna2@zsmatejkalh.eu.sk
        • Mgr. Martina Hrabalová
      • Prihlásenie